Hotel Zamek Ryn
arrival
23
Nov 2024
departure
24
Nov 2024
buy voucher
Hotel Zamek Ryn
Masurian Oktoberfest
  1. Main page
  2. Events
  3. Event details

Masurian Oktoberfest

sobota, 21 października 2017
warsztaty, prezentacje, degustacje, stoiska, biesiada piwna

"

21 października 2017

Hotel ZAMEK RYN****


 Program

Wstęp wolny:

(szczegóły znajdują się poniżej)

11.00-12.00 Prezentacja dotycząca produkcji piwa połączona z degustacją
11.00-16.00 Stoiska z piwem i nie tylko
12.00-16.00 Warsztaty warzenia piwa z udziałem publiczności

Wstęp płatny:

17.00-19.00 Wypożyczalnia strojów dla uczestników Biesiady Piwnej
19.00-23.00 Biesiada Piwna:

Dla Osób, które nie wykupiły pakietu ""Mazurski Oktoberfest"", cena za udział w Biesiadzie piwnej wynosi  wynosi 130 110 PLN / Osoba (tylko dla osób pełnoletnich).



Prezentacja ""Produkcja piwa"" i degustacja:

  • Krótka prezentacja multimedialna poświęcona powstawaniu piwa - od zacierania do leżakowania
  • Pokaz składników: słody, chmiele, drożdże piwowarskie, inne składniki
  • Pokaz niezbędnego sprzętu - kocioł zacierno-warzelny, fermentory i inne
  • Degustacja piw domowych - lager, pils, amerykańskie pszeniczne, stout, pale ale, ""październikowa 10-tka""

Podczas prezentacji w godz. 11-12 będziemy przyjmować zgłoszenia do

warsztatów warzenia piwa.

Pełny proces warzenia piwa domowym sposobem to: zacieranie, wysładzanie, oddzielenie brzeczki od młóta, warzenie, chmielenie, przelanie do fermentora.

Chętni do wzięcia udziału w warzeniu piwa otrzymają specjalne funkcje:

Wodniarz, Zacierny, Wysładzacz, Warzelnik, Chmielnik lub Przelewacz brzeczki.

Doświadczenie zdobyte podczas samego warzenia, jak i rozmów z prowadzącym - bezcenne.


Prowadzący prezentację i warsztaty warzenia: Jarosław Majkowski, pasjonat dziedziny, browarnik domowy z sześcioletnim doświadczeniem warzenia i prowadzenia szkoleń piwowarskich.


STOISKA PARTNERÓW:


Browar KADYK to jeden z dwóch browarów rzemieślniczych na Mazurach, który rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku, a już zdobył wiele uznania wśród koneserów dobrych piw. KADYK kształtuje swój wizerunek podążając drogą przodków, tradycji i wierzeń ludowych. Po raz pierwszy do Zamku w Rynie przywiezie demoniczny kraft, przekonajcie się jaki. Ich stoiska nie sposób nie zauważyć. Na kranach dostępne będą do zakupu: AIPA, Pale Ale, American Wheat, Saison oraz Bitter.

*      *      *      *


Browar z 600-letnią tradycją warzenia piwa w mieście Łask. Piwa Browaru Koreb są wpisane jako produkt tradycyjny na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkuje on między innymi:

  • piwo miodowe na prawdziwym miodzie leśnym, 
  • piwo żywe niefiltrowane z naturalnym osadem drożdżowym bogate w witaminę B, 

piwo herbowe - ciemne, korzenne, lekko słodkie o ciekawym bukiecie smakowym.

*      *      *      *

*      *      *      *

Producent piwa rzemieślniczego w regionie Warmii i Mazur. W ofercie posiada 6 gatunków piwa: lager jasny, lager ciemny, ale jasne, ale czerwone, pszeniczne oraz ipa - wszystkie są niefiltrowane i niepasteryzowane.


Osoby, które widziały ten artykuł, interesował również:

Mazurski Oktoberfest


 

"
See on the map
Newsletter
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close