Wakacyjne weekendy to czas, kiedy proponujemy Państwu ucztę dla podniebienia i oczu, serwując rozpływające się w ustach specjalności tutejszej kuchni. Co tydzień w Gościńcu Ryński Młyn nad samym Jeziorem Ryńskim przeniesiemy Państwa w świat rozkoszy kulinarnych.
Rozpoczynamy już 29 czerwca (w sobotę) od Weekendu z golonką (już dziś marynuje się w beczce) , tydzień później zapraszamy na pachnącego ziołami mięciutkiego pstrąga, by do końca wakacji kusić amatorów miodowych żeberek i wielbicieli wywarów rybnych.
Dania prosto z pieca w Gościńcu Ryńskim Młyn podczas poszczególnych weekendów:
29 – 30 czerwca – Weekend z golonką – Staropolska Golonka pieczona w piwie pod pierzynką z kapusty
06 - 07 lipca – Weekend z pstrągiem – Pstrąg pieczony nadziany cytryną i ziołowym masłem
13 – 14 lipca – Weekend z żeberkami - Żebra pieczone w miodzie na warzywnych talarach
20 – 21 lipca – Weekend z tutejszymi rybami - Kociołek z ryb tutejszych, ciastem zapieczony
27 - 28 lipca - Weekend z golonką – Staropolska Golonka pieczona w piwie pod pierzynką z kapusty