Hotel Zamek Ryn
przyjazd
14
lis 2024
wyjazd
15
lis 2024
kup voucher
Hotel Zamek Ryn
Sowa&Deker - Sweet MasterClass

Sowa&Deker - Sweet MasterClass

Szkolenie cukiernicze, 16-17.10.2017

W dniach 16-17 października 2017, w Hotelu ZAMEK RYN**** odbędzie się dwudniowe szkolenie cukiernicze finansowane w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, wyłącznie dla przedsiębiorców i pracowników z województwa warmińsko-mazurskiego.

Szkolenie cukiernicze Sowa&Deker Sweet MasterClass​ jest pierwszym wydarzeniem realizowanym w ramach projektu 4MA - Qlinarny MasterClass, skierowanego do kucharzy i cukierników oraz właścicieli obiektów gastronomicznych – restauracji, cukierni, bistro i kawiarni.

Szkolenia poprowadzą znani i cenieni mistrzowie cukiernictwa.


Aleksandra Sowa- Trzebińska

Współwłaścicielka sieci Cukierni Sowa, w której odpowiada za zarządzanie produkcją , wprowadzanie nowych smaków i rozwiązań technologicznych. Pasjonatka gastronomi, uwielbia podróżować i poznawać nowe smaki i kulturę danego kraju. Z każdego wyjazdu stara się przywieść nowe i ciekawe pomysły na ciasta i desery. Reprezentowała Polskę na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Säo  Paulo w Brazylii. W 2013 roku zajęła I miejsce na Mistrzostwach Polski w Lodziarstwie i brązowy medal na Mistrzostwach Świata Coppa del Mondo della Gelateria. Współorganizowała Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Trendy Chef”. Współprowadzi program „Nożem i Widelcem” w regionalnej TVP. Organizatorka prestiżowych warsztatów cukierniczych.


Tomasz Deker:

Mistrz cukiernictwa, założyciel i współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier, członek Fundacji Klub Szefów Kuchni. Właściciel marki lodów rzemieślniczych Christian Mads. Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Hiszpanii i we Włoszech. Juror licznych konkursów (m.in.Martlell, Bocuse dOr, Arte Culinaria Italia), organizator Mistrzostw Cukierniczych Best Pastry Chef , reprezentant kraju w międzynarodowych zawodach kulinarnych (m.in. Culinary World Cup). Współpracuje z magazynami o tematyce kulinarnej ("KUKBUK","Palce lizać", "Food & Friends", "Food Service", "Poradnik Restauratora"), a widzowie znają go z programów takich jak "Polski turniej wypieków", "Kawa czy herbata?" i "Pytanie na śniadanie". Wykłada na Łódzkim ASP na kierunku Projektowanie Kulinariów. Założyciel Fundacji Instytutu Rozwoju Sztuki Kulinarnej.

W ramach szkolenia, wszystkim uczestnikom zagwarantowany zostaje nocleg wraz z wyżywieniem. Uczestnicy otrzymają także fartuchy ochronne, materiały dydaktyczne oraz certyfikaty ukończenia szkolenia.

Skontaktuj się z nami:

tel. 608 835 901

e-mail: Qlinarny.MasterClass@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/Qlinarny.MasterClass/

 

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij