Hotel Zamek Ryn
przyjazd
28
lis 2024
wyjazd
29
lis 2024
kup voucher
Hotel Zamek Ryn
L'Art de la cuisine Martell 2018

L'Art de la cuisine Martell 2018

Sobota, 3 marca 2018

L'Art de la cuisine Martell 2018 – jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.  Po raz szesnasty firma Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders zorganizowała Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej.




Laureaci:

1 miejsce

JAROSŁAW OWCZARCZYK
ROBERT BRANICKI

RESTAURACJA PINK LOBSTER

2 miejsce

RAFAŁ STEGNICKI
WIKTOR WIELGUS

NICOLAUS TORUŃ HOTEL

3 miejsce

MARCIN ĆWIK, MIKOŁAJ KRUSZONA
RESTAURACJA NIFTY No. 20 PURO HOTEL

Nagroda Jury Koneserów:

JAROSŁAW OWCZARCZYK
ROBERT BRANICKI

RESTAURACJA PINK LOBSTER


Usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich XIV-wieczny zamek krzyżacki Ryn to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków jakie oferuje bogactwo naturalne Warmii i Mazur. Dlatego też jest idealnym miejscem na przeprowadzenie zmagań kulinarnych 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce i… przyznanie pucharu Martell najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia.

Wielkim zaszczytem i honorem było zatem podjęcie Gości w murach tego okazałego miejsca, swego czasu również rezydencji myśliwskiej książąt pruskich.
To była podróż po najlepszych smakach i aromatach, które skupiły się w jednym miejscu i czasie za sprawą młodych adeptów sztuki kulinarnej.


MARTELL

To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych i wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku.  W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak:  Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.


FORMUŁA KONKURSU

L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 14 lat  w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).

W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy występują w czterech odsłonach na specjalnych stanowiskach konkursowych. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze mają jedną godzinę

LISTA ZAKWALIFIKOWANYCH UCZESTNIKÓW


ZOBACZ RÓWNIEŻ, JAK BYŁO W 2017 ROKU


 

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij