Hotel Zamek Ryn
przyjazd
14
lis 2024
wyjazd
15
lis 2024
kup voucher
Hotel Zamek Ryn
Gault & Millau Żółty Przewodnik

Gault & Millau Żółty Przewodnik

WYRÓŻNIENIE W PRESTIŻOWYM "ŻÓŁTYM PRZEWODNIKU"

Obecnie obok Michelin żółty przewodnik Gault&Millau jest jedną z najbardziej renomowanych i wpływowych tego typu publikacji na świecie. Oparte na rygorystycznych kryteriach i wykonywane przez anonimowych inspektorów kontrole pozwalają wejść do grona wyróżnionych tylko najlepszym restauracjom i hotelom.

Zamkowa Restauracja Refektarz trafiła do wydania przewodnika na rok 2017 oraz 2018. Przyznawane przez Gault&Millau "czapki" to obok "gwiazdek Michellin", najbardziej prestiżowe wyróżnienie kulinarne.


Recenzując Restaurację Refektarz eksperci żółtego przewodnika zwrócili uwagę na talent naszego szefa kuchni Ireneusza Koniuszka. Jak słusznie zauważyli, wielu tradycyjnym daniom dodaje on lekkości i nowoczesności. Na szczególne wyróżnienie zasłużyła perliczka w dwóch odsłonach, natomiast - jak to trafnie ujęli - "w karcie deserowej niepozorne nazwy kryją fantastyczne smakołyki".


Inspektorzy Gault&Millau odwiedzili ponad 800 miejsc w całej Polsce. Do tej pory oceniali restauracje m.in. we Francji, Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Holandii, na Węgrzech oraz w Australii. Polska jest dziesiątym krajem na świecie, w którym wydawany jest przewodnik. Oparte na rygorystycznych kryteriach i wykonywane przez anonimowych inspektorów kontrole pozwalają wejść do grona wyróżnionych tylko najlepszym restauracjom i hotelom.


 

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij